Tropisk storm

Den tropiska stormen är nu över – och det var en rejäl en. Fönstrena skakade, träd knäcktes, elen kom och gick, Internet- och telefonlinjen försvann, vägar stängdes av, hus blev översvämmade. Fast efter alla katastroffilmer jag har sett trodde jag att det skulle bli helt annorlunda när Irene kom. Jag föreställde mig hur träd och bilar skulle komma flygandes och brandmän skulle få komma och rädda oss, men riktigt så blev det inte. Men det blåste väldigt mycket och vi fick inte gå ut på cirka ett dygn.

 

I och med att vi förberedde oss för en orkan är jag nu ett orkanproffs. Hela veckan förberedde vi oss genom att bunkra upp med mat, vatten, generator, extrakylskåp, etc. Och jag hade mitt privata överlevnadskit med böcker, filmer, svenskt lösgodis, choklad och glass. Med det kommer man rätt så långt.

 

När stormen närmade sig och man behövde hålla sig inne passade jag på att använda tiden till att prata med folk där hemma. Skypade bland annat med släkten hemma i Sverige - så mysigt! ♥ Kändes som att jag var där med dem. Vad vore man utan Skype i USA egentligen? Och grattis ännu en gång till dig Jacob!


Inväntar Irene

Orkanen Irene närmar sig och det finns inte så mycket vi kan göra längre förutom att vänta. Den väntas imorgon eftermiddag och från och med nu är det bäst att inte gå ut. Jag vet verkligen inte vad jag ska vänta mig för vi får olika rapporter hela tiden. Ena stunden säger de att det kommer att bli en monsterorkan och andra stunden säger de att det bara kommer att bli lite regn och vind. Så vi får helt enkelt vänta och se.


Matparadis

Det finns många bra restauranger här - men min favorit hittills är på en helt annan nivå än de andra. Det är så enkelt det bara kan bli, men ändå ett matparadis och man blir nästan lite tårögd bara av att tänka på det. Restaurangen heter IHOP, vilket står för The International House of Pancakes. Man får en meny som är full av olika sorters pannkakor med olika mumsiga saker till. De har verkligen ALLT, till och med svenska pannkakor. Så ni som besöker mig under året - ni är garanterade ett besök på IHOP!!

Oväder

Just nu håller vi på att förbereda oss för orkanen som ni ser nedan. De har inte haft en orkan här på 20 år så den lär inte komma hit, men just nu riktar den hitåt så vi måste ändå vara på säkra sidan. Vi ska bunkra upp med extra mat och troligtvis köpa skydd för fönstrena. Det kan dessutom hända att vi blir evakuerade. Jag kan inte hjälpa att tycka att detta är lite spännande..


Party in the USA

Jag och tjejerna blev bjudna till en fest hos ett gäng killar som hyr ett hus under sommaren. Det var min första amerikanska fest och det var superroligt!! Ramona hämtade upp mig och vi började med att tanka. Fast hon hade aldrig tankat den bilen och det gick inte att öppna luckan. Vi fick fråga en man om han kunde hjälpa oss, så resten av bilresan vek vi oss av skratt. Dessutom första gången jag skulle tanka förstod jag inte hur man gjorde för det är väldigt annorlunda här och på just den bensinmacken var det självservice. Fick gå in och fråga hur man gjorde tre gånger tills jag frågade om hon inte kunde komma ut och hjälpa mig istället. Muttrandes att hon inte alls hade tid för det fick jag i alla fall hjälp till slut. Så nu ser hon alltid lite extra glad ut när jag tankat eftersom jag efter det klarar det själv.

 

Men som sagt festen var galet rolig och alla var jättertrevliga. Det spelades beer pong och ni skulle sett hur seriöst de tog det, vinnarna skrek av glädje medan förlorarna.. ja, de fick man hålla sig undan ifrån. En kväll som helt klart kommer att komma i repris! Och alla som var där jobbar med antingen parasailing eller jetski, så en dag ska vi till en av stränderna och åka jetski. Snacka om att ha de rätta kontakterna!

 

 

 


Lighthouse beach

Min favoritstrand här är än så länge Lighthouse beach som jag var på med Sandra och Lucie på för några veckor sen. Sanden ger verkligen semesterkänsla och det är mer unga där än på andra stränder. Sandra har åkt tillbaka till San Francisco nu, men nästa sommar kommer vi tre definitvt komma tillbaka! Supertrion!

New Hampshire

Jag var med min värdfamilj i New Hampshire några dagar, för min värdpappas föräldrar hyrde en stuga där. Stugan låg precis vid en sjö och de hade en motorbåt som vi tog oss överallt med - jättemysigt! Första kvällen som vi kom dit sa mina värdföräldrar att jag inte var ansvarig över barnen medan vi var där, vilket innebär att jag inte jobbade. Så blev en härlig minisemester med utflykter, bad och solande.

 

På vägen hem i bilen fick jag plötsligt ett megaskrattanfall när jag läste ett mail från en kompis i mobilen. Vår humor är ganska speciell så kunde inte läsa upp det, så där satt jag och skratta för mig själv så att tårarna rann haha! Förresten, inställningarna på videon från när vi provade på parasailing var fel, men har ändrat det så nu ska det funka.

Amerikansk frukost på Brandstationen

Parasailing

Jag, Lucie och Sandra var och testade Parasailing - och jag är SÅ glad att jag gjorde det! Jag kunde verkligen inte sluta skratta, speciellt eftersom vi tre var uppe i luften samtidigt. Och det bästa var att det inte bara var flygningen som var rolig, utan även bland annat båtturen då de spelade hög musik. Har hur många bilder som helst så här kommer ett bildspel med några av dem. Tyvärr är några bilder i dåliga kvalité eftersom de är tagna med en engångskamera. Men, vilket MINNE! ♥

 


Baseball match

Sista kvällen min värdfamiljs fd nanny var här gick vi på en baseball match här i Cape Cod. Jag passade på att bjuda med Ramona, Lucie och Sandra. Matchen var med collegekillar från hela USA som kommit hit nu under sommaren för att spela matcher. Och för dem är det mycket som står på spel för rekryterare från stora lag som Red Sox kommer  till matcherna för att se om det finns någon talang. Laget vi hejade på vann, så efteråt gick vi till Four Seas och firade med glass. Ännu en fin dag här i USA!



Good life

Hade precis måndagsdisco med mina värdbarn i mitt badrum, haha! Ibland är det tufft att vara au pair, men stunder som sådana gör det värt det! ♥ Denna helgen har varit alldeles obeskrivligt bra. Har haft så himla roligt med mina nya vänner här att jag inte kan sluta le. Och jag har massor att bilder att visa, så det kommer efter hand när jag har tid. För nu passar jag på att verkligen leva och skapa nya minnen!


RSS 2.0