GRATTIS!!! ♥

Grattis till Världens bästa lillebror på din födelsedag i efterskott! ♥ Vet att jag redan grattat dig, men självklart måste jag tillägna ett inlägg till dig! Jag hoppas att du hade en fortsatt bra födelsedag efter vi Skypade. Känns fortfarande overkligt att jag inte kommer träffa dig på ett år, men som tur är finns Skype så det känns som att vi är i samma rum - och du kan ju alltid fortsätta överösa mig med dina "HAHAHA"-meddelanden på Fb.

My sweetie pie!


Favorit i repris

Jag antar att huvudaktiviteten för mig under mitt år i USA kommer att vara att gå runt i malls, så bara att vänja er. Var där med tjejerna nyligen och ni ska bara veta vilka godsaker jag har att visa er! Men bilder på det kommer när jag har tid.

Idag har varit en riktigt bra dag. Mina värdbarn var på väldigt bra humör - vilket gör mitt jobb mycket enklare. Och mitt ena värdbarn sa till och med "I'm so happy", vilket måste betyda att jag åtminstonde är en ganska bra au pair. Vi har spenderat dagen i parken, på stranden och hemma. Och när min värdmamma kom hem gick vi och åt glass. Jag åt pistagenöt med ananas - underlig smak va? Men gott va det! Avslutar dagen med att äta ett block mörk choklad.



Sandra



Cape Cinema

Jag, Judith, Ramona och Lucie åkte till Cape Cod mall för att se på bio. Jag har hört andra säga att amerikanska biosalonger är väldigt annorlunda och att man bland annat kan beställa mat när man ser film. Fast inget av det stämde, biosalongen såg ut nästan precis som i Sverige - vilket inte gjorde mig något för jag var mätt och nöjd.

Vilket som så såg vi den sista Harry Potter på bio i 3D. Har varken läst alla böcker eller sett alla filmer, så var många jag inte ens visste vilka de var. Men filmen var riktigt bra - och framförallt var det roligt att få umgås med nya vännerna.

Judith och Lucie


Ben & Jerry's

Vårt första Au pair-möte var på Ben & Jerrys, vilket funkade alldeles utmärkt för mig eftersom jag längtat efter B&J-glass haha! Min LCC hämtade upp mig, Lucie och Sandra och körde oss dit. Det var ca 12 stycken som kom dit och det var roligt att få träffa fler som bor i närheten.

Efter det gick vi runt vid hamnen i Hyannis och mötte bland annat en kille som påstod att båten som låg i vattnen nästintill oss var den riktigt båten som historien i The Perfect Storm med George Clooney är baserad på, om det är sant vet jag inte. När träffen var slut så gick jag, Lucie, Sandra och Ramona runt och utforskade staden mer.


Cape Cod Mall

Hade en så himla bra dag i förrgår. Jag gick upp först och tog en dusch och åt frukost (tack och lov är kaffet jättegott här). Efter det åkte jag och min värdmamma och lämnade värdbarnen på en aktivitet och körde och lämnade hyrbilen som vi haft denna veckan i och med att bilen jag kommer att köra här bara har 4 säten. Att köra här i USA är faktiskt lättare än vad jag trodde, speciellt eftersom jag hittills kört automatare. Efter det var jag och deras fd nanny på Cape Cod mall för jag hade en tröja jag ville byta på Forever 21 (visar vad jag köpt där senare). Köpte även lunch på Subway och flipflops på Marshalls. Efter det körde vi till Mashpee Commons, vilket är ett shoppingställe, men där var mest saker för äldre. Men jag fick min Frappuccino på Starbucks!

I förrgår var det den varmaste dagen hittills. Vi läste att det var 34 grader men kändes som 40, och det är sant! Riktigt härligt! Men sen jag kom till USA har jag knappt solat någonting så jag är inte mycket brunare för det, men ska försöka hitta tid till att göra det i veckan.
Mina flipflops (glömde min kamera i Lucies bil i veckan så fick använda camen)

Första dagen

Det är verkligen fullt upp hela tiden så här kommer en liten försenad uppdatering. Första dagen här i Cape Cod spenderade vi på stranden. Det var riktigt varmt och härligt. Efter det åt vi glass på Four Seas, som är ett populärt glasställe. Blev överlycklig när jag såg att de hade kokossmak, JÄTTEgott.

På kvällen gick vi på en grekisk festival som är en gång om året för att lyssna på musik och äta grekisk mat. Självklart åt jag souvlaki, vad annars!

 

 

 


New York City

Allt rullar på bra här i Cape Cod. Nu i början får jag hjälp av familjens tidigare nanny, vilket är super. Efter bara några dagar har hon lärt mig hur mycket som helst om hur det fungerar här. Angående min värdfamilj så är de toppen och jag trivs verkligen. De gör verkligen allt för att jag ska ha det bra. Så just nu är känslan att jag inte skulle kunna se mig hos en annan värdfamilj, jag har "hamnat rätt"!

 

Under dagarna i New York var vi på en tur i New York City. Och det var såå HÄFTIGT! Jag har hört mycket bra om New York, men det var inte i närheten av hur bra det var i verkligheten! Och jag överdriver inte, för även om bussens air conditioner inte funkade så var alla speedade, och det är man inte överallt i den värmen. Så har ni möjligheten - åk till New York (och passa på att hälsa på mig, haha). Här kommer lite bilder från soliga New York.

 

 

 

 

 


Gänget

I början när jag kom till Au pair skolan var jag mest trött och tyckte att skolan var äcklig. Men när man åkte därifrån, tänkte man inte på det längre för vi hade så himla roligt. Är verkligen glad att jag fick lära känna nya vännerna där! They're awesome!

Så även om det var tråkigt att säga hejdå, var det såå spännande att äntligen vara på väg till sin värdfamilj. Bussresan mot Boston tog ett tag (speciellt eftersom vi hade flera stopp där au pairer skulle av innan), men det gjorde inget i och med att jag och Lucie som också ska vara au pair i Cape cod satt och pratade, skrattade och sjöng mer eller mindre hela resan. När vi äntligen kom fram väntade min värdmamma på busshållplatsen med ballonger i svenska flaggans färger, hur gulligt som helst! Jag hann träffa värdbarnen, värdpappan och hans föräldrar också innan jag gick och la mig. Kan konstatera att jag är så himla glad att jag valde dem som min värdfamilj, de är underbara! Och barnen är så himla snälla! När jag vaknade idag så åt vi en amerikansk frukost med våfflor, korv, äggröra, blåbär, jordgubbar, etc. Hur gott som helst! Och förresten, ni skulle bara se hur fint mitt rum är! De har ordnat så himla fint och sängen är den skönaste sängen jag någonsin sovit i!
Men det är lustigt hur vanliga saker plötsligt är annorlunda här. Bara småsaker som att öppna dörren, släcka lampan och att sätta på duschen. Haha imorse fick jag gå ner och fråga mina värdbarn hur man gjorde med duschen, men det bjuder jag på! Jag har så mycket att berätta och visa er, men får ta lite i taget.

St John's University

I'm in New York! Det är full rulle här så tänkte bara hälsa att jag är framme och att jag mår bra. Flygresan gick hur bra som helst, åkte med en jättesnäll dansk tjej och vi mötte upp med en annan au pair på flyget. Kunde inte sova så mycket, men det gjorde inget när man hade 100 filmer att välja mellan.
När vi kom fram och hade kommit igenom kontrollerna hämtade organisationen oss och en massa andra au pairer i bussar och körde oss till St John's University där vi bor. Först när vi kom hit undrade jag vad jag gjorde här, men efter att ha fått mer sömn och träffat jättetrevliga personer känns det mycket bättre. Vi har riktigt roligt, men såklart så längtar vi alla tills New York-turen imorgon och tills vi ska vidare till våra värdfamiljer.

Universitetet vi bor på

På väg till USA

När ni läser detta (har ställt in det på tidsinställt inlägg, så att inlägget automatiskt publiceras en viss tid) sitter jag, om allt går som det ska, på planet mot New York - vilket är helt galet och såklart hur spännande som helst!!! Känns verkligen jätteoverkligt att jag ska till USA ett helt år. Kommer säkert inte förstå det förrän jag kommer hem! Så - nästa gång vi hörs är jag i NEW YORK!!!


Countdown

Nu är det bara EN VECKA KVAR! Det är verkligen heeelt ofattbart. Men ska bli såsåså kuuul! Är såklart lite nervös, men mest förväntansfull. Äntligen är det dags för mitt äventyr. Jag vet inte hur det kommer att bli, men jag tänker ta chansen och försöka göra det bästa av det. SÅ SNART SMÄLLER DET!

Om en vecka sitter jag på planet mot New York!!!

Visum

Efter mycket fixande och förberedande var det dags för mig att åka till ambassaden i Stockholm för intervju. Om man ska vara au pair i USA måste man som ni säkert vet ha visum. Eftersom jag skulle vara där 9 på morgonen, och gärna tidigare, så åkte jag upp redan dagen innan. Och dessutom tänkte jag det kunde vara roligt att passa på att se Stockholm när man ändå åker så långt, så fina Jordan lät mig bo hos henne.

Jag kom upp på tisdagskvällen och vi åkte bara och lämna mina saker hos henne innan vi begav oss in för sightseeing. Vi gick i flera timmar, så blev paus på både indiskt matställe och ett café (tredje fikan för dan, haha). Med lite mer energi gick vi vidare och hamnade till slut på Södra teatern. Där var det någon raggaekonsert så vi tog en drink. Riktigt roligt och ganska annorlunda från Malmö på så sätt att det fanns mycket fler människor från andra länder, t.ex. England.

Det blev senare än vad vi tänkt oss och det var inte lite kämpigt att gå upp klockan 6 på morgonen.. Jordan mådde inte bra så hon kunde inte följa mig till ambassaden, så jag åkte dit själv och blev nästan förvånad att jag lyckades hitta så bra - med tanke på att det var 3 byten. Kom till ambassaden och som väntat var det flera timmars köande. Men allt gick bra och som tur är så blev min visumanöskan godkänd.
Innan jag åkte hem på eftermiddagen mötte vi upp två kompisar till Jordan och solade, badade och åt glass i en park. Hääärligt!
Utsikten från Södra teatern, som var mycket finare i verkligheten än på bild

Första mötet

Så var det äntligen dags för det första mötet med min värdfamilj - här i Sverige! De var här och hälsade på deras tidigare au pair som är svensk, så då bestämde vi att vi skulle passa på att träffas. Jag menar, har man turen att ens framtida värdfamilj besöker ens hemland innan man ska åka så måste man ju passa på. De ville jättegärna träffa min familj också. Mina syskon var iväg på olika håll men min mamma följde med, vilket jag är jätteglad över.

Så vi möttes upp i Kristianstad och ärligt talat så var jag inte jättenervös innan vi skulle träffas, antagligen för att det kändes så overkligt att vi skulle träffas (men såklart var man lite nervös, ville ju göra ett bra första intryck). Hur som helst, det gick hur bra som helst! Tur det, haha. Vi åt på restaurang och glassbar och lärde känna varandra bättre. Familjen var underbar och är så glad att jag fått dem som min värdfamilj. Så jag tror och hoppas att jag kommer att trivas bra hos dem. Nu längtar jag ännu mer tills jag åker!

Vi åt som sagt på restaurang - och alla valde ribs, huuur gott som helst!
Utanför restaurangen. De sa att det liknar Cape cod (där jag ska va au pair)

RSS 2.0